Brandnetels met verse kaas

Maak eerst de verse kaas:

2 liter volle biologische melk en  2,5 dl yoghurt

Breng in een pan 2 liter melk aan de kook en giet er 2 1/2 dl yoghurt bij. De droge melkbestand delen scheiden zich nu af van de melk. Giet alles door een neteldoek of schone theedoek die in een vergiet gelegd is. Laat deze substantie een half uur in de vergiet staan.

En dan de brandnetels. Als u zelf plukt, neem dan de toppen (eerste 6 blaadjes ongeveer). Pluk in een schoon gebied aangezien brandnetel troep uit de bodem kan opnemen. In gebieden waar vossen leven, minimaal 1 meter boven de grond plukken i.v.m. de besmetting van wormen van de vos.

  • 500 gram brandnetels of 250 gram brandnetel en 250 gram¬†zevenblad
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • beetje sambal
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 1/2 dl room
  • beetje suiker en wat zout

Snijd de groente fijn.
Doe de olie in een pan en bak de kruiden er in.
Voeg de groenten toe en smoor de groenten in 10 minuten gaar.
Doe er naar behoefte een beetje water bij.
Snij de verse kaas in blokjes en voeg de suiker en het zout er bij, laat dit nu 3 minuten stoven.
Roer de room er door en serveer dit met rijst of met hele dunne pannenkoekjes.

Eet smakelijk !!