Voor dit recept gebruik ik kippenbouillon, maar de vegetariërs onder ons kunnen groentebouillon gebruiken.

  • ongeveer een ½ kg verse brandnetels
  • het witte gedeelte van 2 preien
  • verse slauitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 liter kippenbouillon (bijvoorbeeld van kippenvleugels)
  • 2 aardappelen, liefst biologisch
  • zout en peper
  • wat verse kervel
  • eventueel wat melk of room(kaas)

Pluk de brandnetels en was ze af. Gebruik alleen de bovenste toppen.Snijd het witte gedeelte van de preien in ringen en snipper de slauitjes. Laat de olijfolie in de pan warm worden, voeg de kleingesneden slauitjes toe en de preiringen, en laat het een paar minuten zachtjes stoven in de boter. Voeg de gewassen en fijngesneden brandnetels toe en blijf roeren. Als het geheel een beetje geslonken is, de bouillon toevoegen en aan de kook brengen.

Schil de aardappels, snijd ze in 4 stukken en laat het geheel 20 min. tot 30 min. zachtjes koken. Als de aardappels gaar zijn, het geheel in de blender tot een zachte crèmesoep verwerken. Doe de soep terug in de pan, voeg zout en peper, kervel en eventueel andere kruiden naar smaak toe en breng weer even aan de kook. Haal de pan van het vuur, nu kunt u nog wat roomkaas, room of volle melk toevoegen. Doe dat voorzichtig met een beetje warme soep in de grote soeplepel of in een schaaltje, voeg daar de roomkaas, room of melk bij, roeren en weer terug in de pan.

Dit is het eten van natuurlijke gezondheid. Smakelijk eten!!