Natuur en Balans wil graag vieren dat we nu ook “bakmix in jar”in het assortiment hebben. Iedereen trakteren is niet mogelijk dus daarom een lekker recept.

Bessenpotje (ongebakken in de vriezer te bewaren)

  • Fruit
  • 8 weckpotjes of andere glazen potten van 225 ml met schroefdeksel.
  • 575 gemengde bessen (of ander fruit)
  • 100 gr suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. maizena
  •  Beslag
  • 125 gr meel
  • 25 gr. kristalsuiker
  • halve theel. kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 60 gr. boter
  • 4 eetl. slagroom
  • 1 groot ei
  • 4 theel. bruine suiker

De oven op 180 graden voorverwarmen. Bessen, suiker, citroensap en maizena in een middelgrote kom doen en alles mengen. Dit mengsel over de 8 potjes verdelen.

Voor het beslag meel, suiker, kaneel en zout in een keukenmachine doen en met pulsfunctie mengen. Boter erbij en opnieuw mixen tot een fijn kruimeldeeg. Slagroom en ei erbij en mixen tot een luchtige massa. Heb je geen keukenmachine dan met de hand mengen.

Het beslag over de bessen verdelen in de glazen. Bruine suiker erover strooien. In de voorverwarmde oven 35 minuten bakken tot het goudbruin is.

Deze mix is goed te bewaren in de vriezer: Bereiden zonder bruine suiker erover. Deksel op de pot en deze kan ong. 3 maanden in de vriezer bewaard blijven. Voor gebruik: iets op temperatuur laten komen, bruine suiker erover. In de oven op 180 graden 40 laten bakken.

Eet smakelijk!!