Slakken met paneermeel lokken

Je hebt slakken en je hebt een kruiden- of moestuin. Dan heb je een probleem want hoe krijg je die slakken op een diervriendelijke manier verjaagd? Je kunt ze met bier dronken de dood in jagen, maar er is een eenvoudige en effectieve manier gevonden om slakken om de tuin te leiden. Iemand ontdekte het middel bij toeval. Op weg naar de papierbak met een (bijna) leeg pak paneermeel knoeide ze een restant van het paneermeel op het terras.

In een mum van tijd zaten er zo’n twintigtal slakken omheen en het was duidelijk een feestmaal.Vervolgens is op meerdere plekken in de tuin paneermeel gestrooid en iedere keer is het raak. De slakken komen er massaal op af.

Strooi tegen het invallen van de avond, dan zijn de slakken er al na een uur. Tegen 23 uur is het een echt slakkenfestijn. Er wordt dan ook gepaard. Allerlei soorten slakken zijn dan present: naaktslakken maar ook meerdere soorten huisjesslakken. Je kunt de slakken vervolgens voorzichtig oppakken en naar een ander gebied brengen waar ze minder schade aanrichten.

Een uiterst diervriendelijke en effectieve manier van slakkenbestrijding. Je geeft ze lekker te eten en zet ze vervolgens uit in de vrije natuur.

Natuurlijk is een ander tijdstip ook mogelijk.

Bron: Vroege vogels.