Een kater is eigenlijk geen onderwerp dat bij een gezonde leefwijze hoort. Maar ach, we zijn allen menselijk en het gebeurt soms weleens na een gezellige avond. Daarom toch een stukje over een kater en hoe dit op natuurlijke wijze aan te pakken.

Hoe ontstaat een kater?                                                                                        De hoeveelheid alcohol die je gedronken hebt, wordt afgebroken in je lever. Hoe snel dit duurt en hoeveel last je ervan krijgt wordt bepaald door factoren als hoeveelheid drank, je lichaamsgewicht en je eigen gestel dus ben je fit of niet. De alcohol laat de nieren sneller werken en daardoor verliest het lichaam meer water dan normaal. Gevolg: de volgende dag heb je enorme dorst en voel je je moe. Als de alcohol wordt afgebroken ontstaat er aceetaldehyde. Dit maakt dat je je ziek voelt. Het is een giftige stof en schadelijker voor je lichaam dan de alcohol zelf. Tevens zorgt deze voor het trillerige gevoel.

Ja, leuk zul je denken maar ik wil graag dat die kater overgaat!!

Wat je kunt doen is tijdens het nuttigen van alcohol tussendoor regelmatig een glas water of sap te drinken. Suiker houdt water vast in je lichaam dus iets suikerhoudends is het beste. Voor je naar bed gaat ook nog goed drinken. De volgende dag zorgen dat je goed eet ook al heb je geen zin. Hierdoor voel je je beter.

Verder nog een kruidenrecept om je beter te laten voelen. De honing en kiwi hebben natuurlijke suikers:

500 ml gekookt water
3 eetl. bloemen van de boerenwormkruid (een natuurlijk pijnstiller ipv asperine)
3 kiwi’s ontdaan van de schil (vitamine C beschermd de lever)
3 eetl. honing
halve theel. zout

Giet het kokende water over de bloemen van de boerenwormkruid. Laat 8 minuten trekken. Doe het aftreksel in een blender samen met de andere ingrediënten. Voeg eventueel nog extra honing toe aangezien boerenwormkruid bitter kan zijn. Drink direct op. Eventueel kan de drank 24 uur in de koelkast bewaard blijven maar dan wordt de werking minder.

Pluk de bloemen alleen minimaal 10 meter vanaf de weg anders zitten ze vol met vergiftigde uitlaatgassen.

boerenwormkruid661x300boerenwormkruid